Host,host aaaje!

Jahapp då åkte jag på förkylningen som grabbarna har...host host!!
Vaknade med hosta i morse och under dagen har det bara blivigt värre.
Jag sov bort hela förmiddagen och sen var det bara att gå upp och göra mat,kuttbullar och makaroner fick det bli,snabbt och man vet att ungarna äter .(en favvo)
Känner att febern snart e på ingång , det värker i ryggen och ögonen känns varma...dax att ta en kopp te med honung...hostan går långt ner i lungorna så det gör så ont när jag hostar aaaje!!

Nej nu ska jag ta en kopp te och lite kvarg med frukt och bär sen krypa ner i sängen igen och kurera mig!


Ha en underbar solig dag .

/C

Sjuklingarna..

Japp jag e hemma och VAB:ar den största och minsta har feber hostar och har ont i halsen :-(
Dom har sovit hela morgonen tillsammans i min och J:s säng ler dom kröp ner där när jag och J gick upp.
Det märks att dom är sjuka för dom brukar inte sova så här mycket och länge.
Ska pyssla lite här hemma och pyssla om mina sjuklingar.
När E kommer hem ska jag ta med honom till intersport och köpa nya vårskor,i morse när vi skulle gå till skolan så sa han att det gjorde ont när han gick och jag frågade om det var något speciellt. Ja han hade sten/grus i skorna :-( han verkligen hällde ut en hel hög ur båda och sen såg jag att det var hål på båda skorna på hälen och där kröp alla stenar in....stackarn!
-Men mamma jag tycker om dom här skorna ju,sa han bara.Sötis!
Ja nu börjar pollen komma oxå så vi har redan börjat ge E clarityn i förebyggande syfte men han har fortfarande prickar i ljumskarna och runt händerna och på bröstet och det är någon annan allergi tror jag så jag ska beställa en tid på allergimott så dom får kolla upp vad det är och så vi får en salva som INTE svider .


Nej nu måste jag sätta fart.

Ha en helt underbar dag i solskenet!

Bye Bye 

Långpannebröd mm

Jag bestämde mig och gick ner till ica och köpte det som fattades till att baka och väl hemma började jag sätta igång....kom på att min bakmaskin inte var uppe i lägenheten...hmmm är den i förådet eller kvar i skedvi?? Jag orkade inte kolla så jag gjorde brödet förhand,kladdigt men det funkade :-)

Oj jag hade visst mer jäst hemma jag gör lite bullar på en gång,sagt och gjort vips så hade jag en bulldeg på jäsning oxå.
Jaha vad ska jag göra nu då medans degarna jäser i ca 1h hmmm kollade runt i skåpen och så ställde jag mig och gjorde kladdkakemuffins oxå.
Det blev en riktig bakdag idag och allt blev supergott !! Hade vaniljsmör och mandelmassa i billarna sen toppade jag med vaniljkräm uppepå....Mmmm!

Nej nu ska jag kolla till min lilla sjukling

tjolahopp


Hinner inte riktigt med...

Hela dagen bara flög iväg igår ....man lixom hinner inte med att blogga som man skulle vilja MEN jag bloggar iallafall :-)

Lillskrutt är hemma med feber stackarn, i går morse hade han 38,5 och vid lunch 39,3 . Morfar fick komma och passa honom medans jag var till tandläkaren och sen storhandlade på Lidl och Willys.
Nu när jag är hemma så brukar jag skriva listor med saker som skall göras så det blir gjort och det funkar skitbra!
Men en dag(av dom lediga) så bara är jag och tar dagen som den kommer och gör bara det nödvändigaste.

Åh jag känner för att baka idag men vad?? Det är tröööökväder ute för deet snöar så idag blir det till att hålla sig inne och då passar det ju bra att baka .
Ska kolla runt lite på recept.nu och se om det finns något gott man kan svänga ihop.

Sonen sitter och mumsar i sig en halva av en blodgrapefrukt,det är absolut min favvofrukt. Tydligen hans med för han sitter och smaskar hihi,han är lite piggare idag iallafall än så länge.

Vi hörs så fort jag får en lucka att skriva igen ler

Tjing

Så härligt !

Strålande sol ute åh så härligt ,det är inte så varmt än men jag hoppas det blir det framåt dagen :-) .

Igår jobbade jag sen efter jobbet så mötte jag upp familjen hos ett par vänner och vi spelade plump och skrattade och hande kul medan barnen lekte.
Frun i huset hade bakat kolakokor,russinkakor och chokladkakor.Det luktade sååå gott och alla sa att dom var jättegoda.
Jag kände mig taskig som inte smakade och inte förklarade jag varför heller .
 Jag har klarat mig utan godis och kakor ett par dagar nu och törs inte smaka eller ta en för jag VET att om jag tar en så kommer jag ta ...jag skojar inte men minst 10 kakor och sen vara tillbaka i sockerträsket, vad händer dagen efter det då och dagen efter det.... Jo jag går och har sötsug och stoppar i mig det ena onyttiga efter det andra och sen mår man dåligt och blir arg för man har så dålig karaktär och inte bara kan ta en.

Jag har inte kommit så långt som min bästa vän S hon kunde äta en efterätt och sen skippa snacksen på kvällen.....HUR BRA är inte det då!!! Jag hade ju moffat hela kvällen och tänkt äsch jag har ju redan fuskat och ätit efterätt så då kan jag ju lika gärna fortsätta så är jag duktig i morgon igen och avstår allt vad socker heter (fast så blir det ju ALDRIG).
Jag ska avstå socker en stund till, som det känns nu så mår jag ju bra och längtar inte ens efter godis.Jag tar hellre en smoothie eller fruktsallad .

Vi kom hem sent och dom två minsta grabbarna hade somnat ...dom små sötisarna. Det var bara klä av dom och lägga dom så sov dom ler.
Jag däckade som en klubbad säl jag med, kände inte hur trött jag var förrän vi var hemma och jag la mig i sängen.

Vilket härligt väder det var idag då ! Inte ett moln på himmlen och solen värmer, ett V med svanar kom flygandes dom är säkert på väg till hornborgarsjön (heter den så?)
Känner mig trött och orkeslös idag...åh jag vill ju vara pigg.Det är säkert bara för att jag la mig sent igår och vaknade 6:30 av att J var vaken.
Dax för lite mellanmål: kokt ägg (vitan) och ett äpple :-)

Hoppas ni får en helt underbar dag !

Videkissar
Tjarå
;-)
 

Dagarna går så fort!!

Vaknade före klockan idag. skönt att ta det lugnt och inte behöva stressa på morgonen. Jag käkade frukost med grabbarna sen skickade jag dom stora till skolan även J "ler".
Sen städade jag undan och dammsög lite så skönt och få bort änglatofflorna ;-).
Sen var det dax att gå med minstingen till dagis tog två flugor i en smäll och tog på mig träningskläderna och sprang 5km efter att jag lämnat D.
Hem och fortsatte med städning sen tog jag en skål tarzan fast jag tog vad vi hade hemma så det blev päron och ingen banan men strösslade på kokosflingor och krossade linfrön :-P
Duschade och åkte till gymmet hämtade träningsschemat som var klart weiii sååå glad och sen åkte jag ut till svärmor och B som var på besök.
Nu är grabbarna hemma och ute och cyklar le..r och jag ska till att pyssla lite här hemma innan J kommer.

Dax att få något gjort igen 

Tjingeling

;-D 

Nya bloggen fukar nu weeii

Japp träningsbloggen funkar men vet inte om man kan söka på den på google orkar inte kolla lixom.
Ledig dag i morgon skönt men endå inte ingen av mina grabbar är hemma och som vanligt har jag massor att göra städa komma på någon bra mat,ringa försäkringskassan bla.

Näe det vart ett litet inlägg idag orkar inge mer nu och tänkte sova resten av familjen snarkar och snusar för fullt :-D

natti natt

Bättre sent än aldrig

Hoppsan vad länge sedan det var jag skrev något här !

Jag har inte bloggat på ett tag för jag tyckte alltid det tog så långt tid att skriva ett inlägg och jag visste inte vad jag skulle skriva så folk tyckte det var intressant,därav den långa tiden innan det blev ett inlägg.
Men vad sjutton jag provar väl igen...gjorde en ny blogg som jag tänkte ha som en träningsblogg men det vart bara strul och jag kunde inte ens googla och få fram min nya blogg...skit trist :-( vad gör jag för fel lixom.
Så jag kanske återgår till denna och skriver om min träning här.

Har börjat löpa lite och styrketränat ett tag nu och tycker det är superkul så jag skriver nog mest om det för att ha lite koll på vad man gjort och så.

Ja nu e jag trötter så nu blire sängen nästa

tjing på er!

RSS 2.0